Mesajul premierului Maia Sandu: Spuneți-le copiilor că că limba română ne definește ca neam și ca identitate între alte popoare3Foto© publika.md

Mesajul premierului Maia Sandu: Spuneți-le copiilor că că limba română ne definește ca neam și ca identitate între alte popoare

, 5 știri, 36 vizualizări

Premierul Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să fie mândri că vorbesc limba română.

Într-un mesaj dedicat sărbătorii naționale Ziua Limbii Române, marcată pe 31 august, Maia Sandu susține că cel mai frumos monument pe care-l putem face limbii române este să o vorbim corect, să ne îmbogățim limbajul, să citim cărți românești și să promovăm cultura românească.

„Limba română nu are nevoie de monumente, ea nu cere nimic de la vorbitorii ei. Noi avem nevoie de limba română pentru că în ea am crescut ca oameni. Pentru că limbajul reprezintă mai mult decât un instrument de comunicare cu celălalt, el ne definește ca ființe umane. Coerența și creativitatea noastră în limbaj sunt, de fapt, coerența și creativitatea noastră în gândire. Vorbind frumos, gândim frumos și, respectiv, devenim oameni frumoși”, susține premierul.

Maia Sandu adaugă faptul că sărbătoarea Ziua Limbii Române este și un prilej bun de a ne aduce aminte „cum este să rămâi fără limba ta, iar câștigarea dreptului de a scrie cu grafie latină și de a reveni în spațiul limbii române a fost o restabilire a demnității noastre și a identității poporului nostru”.