Mii de oameni au ieșit pe străzile din Liban și au cerut demisia politicienilor aflați la putere5Foto1Video© publika.md

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Liban și au cerut demisia politicienilor aflați la putere

, 7 știri, 3 vizualizări

Libanul se află pe un butoi de pulbere în urma exploziilor de marți din portul din Beirut. Mii de oameni au ieșit noaptea trecută pe străzile capitalei libaneze și au cerut demisia politicienilor aflați la putere. Manifestațiile au degenerat în ciocniri violente, în urma cărora un polițist a fost ucis și s-au înregistrat aproximativ 240 de răniți.

Protestatarii au incendiat mai multe mașini, au atacat clădiri guvernamentale și au încercat să intre cu forța în una dintre ele. Polițiștii au ripostat cu gaze lacrimogene. Între timp, în Parlamentul de la Beirut, mai mulți deputați și-au dat demisia și au îndemnat la construirea unui nou Liban. Iar premierul Hassan Diab a declarat că este pregătit să declanșeze alegeri anticipate, însă a cerut să rămână încă două luni în funcție pentru a putea înlătura urmările tragediei produse marți.

Peste 150 de oameni au murit, alți zeci au fost dați dispăruți, iar aproximativ 5000 au fost răniți după ce peste 2700 de tone de nitrat de amoniu depozitat în portul din Beirut au explodat.