Ministerul Apărării a respins informațiile despre o nouă dronă care ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova3Foto© jurnal.md

Ministerul Apărării a respins informațiile despre o nouă dronă care ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

, 6 știri, 8 vizualizări

În timp ce Ministerul Apărării de la Chișinău dezminte informația că o nouă dronă ar fi survolat în seara zilei de luni spațiul aerian al Republicii Moldova, șefa serviciului de presă a Forțelor de apărare ucrainene a regiunii Sud, Natalia Gulmeniuk, susține că drona lansată de ruși într-adevăr a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova pe o suprafață de câteva zeci de kilometri, după care a revenit în spațiul aerian al Ucrainei, unde a fost distrusă de sistemul de apărare aeriană ucrainean.

Trupele ruse folosesc noi tactici lansând drone Shahed pe întreg teritoriul Ucrainei, a declarat șefa centrului de presă a Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalya Gumeniuk, în timpul unui briefing, citată de Unian.

„Inamicul a lansat mai întâi drone de tip „Shahed", pe care le-a trimis în două direcții diferite, în regiunea Kirovograd și regiunea Odesa. Astfel a încercat să disperseze concentrarea forțelor de apărare aeriană și să verifice pregătirea acesteia. Patru drone din regiunea Kirovograd au fost distruse. În același timp, inamicul a folosit aviația de pe teritoriul ocupat al regiunii Herson. Au fost lansate rachete X-59 spre regiunea Kirovograd, care au fost, de asemenea, distruse de forțele de apărare aeriană deasupra regiunii Dnepropetrovsk”, a spus Gumenyuk.