Ministerul Apărării anunță despre efectuarea unor zboruri de instrucție cu aeronave aparținând Armatei Naționale4Foto© realitatea.md

Ministerul Apărării anunță despre efectuarea unor zboruri de instrucție cu aeronave aparținând Armatei Naționale

, 7 știri, 5 vizualizări

În perioada 4-5 aprilie curent, în zona Centrului de instruire al Regimentului de aviație „Decebal” din Mărculești dar și a Centrului de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova” din Bălți, se vor efectua zboruri de instrucție cu aeronava din dotarea Armatei Naționale, în contextul desfășurării exercițiului multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training).

Amintim că exercițiul multinațional are loc în perioada 1-19 aprilie curent, cu participarea militarilor moldoveni, români și americani, având ca scop antrenarea în comun, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. „JCET-2024” se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

De menționat că militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.