Ministerul Apărării dezminte că soldați sau observatori străini ar participa la exercițiile de antrenament desfășurate de Armata Națională7Foto© unimedia.info

Ministerul Apărării dezminte că soldați sau observatori străini ar participa la exercițiile de antrenament desfășurate de Armata Națională

, 11 știri, 4 vizualizări

Reprezentanții Ministerului Apărării al R. Moldova susțin că informațiile care circulă în spațiul online, despre participarea militarilor, observatorilor, experților sau atașaților militari străini la exercițiul tactic complex desfășurat în perioada 24 ianuarie-4 februarie de Armata Națională în toate garnizoanele, sunt false.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, la antrenamente sunt implicați „doar militari moldoveni, în termen și pe contract”.

Precizările vin după ce pe un un canal de Telegram, care ar scrie despre „situația politico-militară” din regiunea transnisteană, potrivit descrierii, a fost publicată o postare în care se menționează că „în R. Moldova au loc exerciții militare de amploare conduse de instructori străini”.