Ministerul Educației vine cu precizări: Instituțiile de învățământ din țară vor activa în continuare potrivit modelelor selectate6Foto© tv8.md

Ministerul Educației vine cu precizări: Instituțiile de învățământ din țară vor activa în continuare potrivit modelelor selectate

, 11 știri, 12 vizualizări

Instituțiile de învățământ din țară vor activa în continuare potrivit modelelor selectate. Precizarea vine de la Ministerul Educației în contextul în care, de la întâi octombrie curent, va intra în vigoare starea de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale.

La fel, ministerul menționează că ajustarea măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, va fi coordonată în prealabil cu Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică.

Totodată, rămâne în vigoare măsuri, potrivit căreia, în cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/profesor – toți elevii din clasa academică în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul confirmat „COVID-19 - pozitiv”.