Ministerul Finanțelor a lăsat sistemul judecătoresc fără 70 de milioane de lei3Foto1Video© publika.md

Ministerul Finanțelor a lăsat sistemul judecătoresc fără 70 de milioane de lei

, 6 știri, 7 vizualizări

Judecătorii rămân fără 70 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut la ședința de astăzi a Guvernului, de către ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuță. Acesta a menționat că, la solicitarea premierului Ion Chicu, a semnat ordinul cu privire la blocarea alocațiilor pentru finanțarea sectorului judecătoresc, prevăzute în legea bugetului de stat, în sumă de 70 de milioane de lei. Această sumă va fi achitată în dosarul „Gemeni”, după ce Republica Moldova a fost obligată de CEDO să întoarcă suma celor păgubiți.

ION CHICU, premier:"Sunt mai multe cheltuieli de la care se poate de redus această finanțare. Vă rog să le examinați toate inclusiv cheltuieli de personal. Nici într-un caz să nu fie atinse cheltuielile sau salariile angajaților altor decât judecătorilor. Mă refer la grefieri și alte categorii de personal. Salariile acestor persoane nu trebuie să fie atinse. "

Potrivit ministrului Finanțelor, acțiunea are loc în strictă conformitate cu Legea finanțelor publice, care permite Ministerului să facă acest exercițiu de blocare pe un termen de până la 60 de zile.