Ministerul Finanțelor pledează pentru eliminarea dobânzii pentru acoperirea găurii create de furtul miliardului2Foto© curentul.md

Ministerul Finanțelor pledează pentru eliminarea dobânzii pentru acoperirea găurii create de furtul miliardului

, 6 știri, 8 vizualizări

„Am susținut asta în opoziție și o susținem și acum, accentuând importanța unei procuraturi independente care să investigheze frauda și să pedepsească beneficiarii. În prezent, în afară de banii furați, din bugetul de stat se achită și o dobândă de 1.4% pana in 2026 si 5.3% pana in 2041 Băncii Naționale a Moldovei. Dobânda se achită pentru a asigura stabilitatea contului Băncii Naționale.

Însă primul pas pe care îl putem face pentru a diminua povara pusă pe umerii cetățenilor este să încercăm să eliminăm dobânda plătită tot din buzunarul contribuabililor. În 2020 aceasta va constitui 613 milioane de lei. Vom analiza și vom identifica și alte soluții pentru a asigura stabilitatea contului BNM. Dar în primul rând, Banca Națională trebuie să vină cu propuneri pentru a rezolva această problemă.

Aceasta e voința cetățenilor, iar faptul că povara furtului miliardului este pusă pe umerii lor reprezintă o nedreptate. Ministerul Finanțelor este determinat să lupte pentru protejarea intereselor cetățenilor”, scrie Natalia Gavrilița.