Ministerul Sănătății, aviz negativ inițiativei opoziției privind acordarea indemnizației pentru carantină părinților cu copii3Foto© deschide.md

Ministerul Sănătății, aviz negativ inițiativei opoziției privind acordarea indemnizației pentru carantină părinților cu copii

, 7 știri, 3 vizualizări

Guvernul nu a susținut proiectul de lege privind instituirea indemnizației pentru carantină unuia dintre părinți care au copii în vârstă de până la zece ani, propusă de deputatul Liviu Vovc. „Este un proiect populist și fără logică. Alt aviz decât cel negativ Guvernul nu poate da”, a declarat Chicu în cadrul ședinței.

Proiectul de lege propunea completarea articolului 14 din Legea nr. 289/2004 privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale în vederea acordării indemnizației pentru carantină unuia dintre părinți care au copii în vârstă de până la 10 ani, în cazul în care, ca urmare a situației epidemiologice, este sistată activitea instituțiilor de învățământ.

„Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr.

469/2005 pentru aprobarea Instrucțiunii privind modul de eliberare a certificatului de concediu medical, dacă serviciul de sănătate publică, în scopul prevenirii îmbolnăvirilor, propune suspendarea temporară din funcție a salariaților care au fost în contact cu persoane cu boli contagioase, certificatul medical se eliberează, în modul stabilit, de către medicul de familie conform indicațiilor medicale și epidemiologice.