Ministerul Sănătății: Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova3Foto© realitatea.md

Ministerul Sănătății: Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova

, 5 știri, 9 vizualizări

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță despre confirmarea, prin diagnostic de laborator, a unui caz de rujeolă la un copil în vârstă de opt ani, din raionul Orhei, și înregistrarea altor trei cazuri suspecte, care sunt în proces de investigare, la copii din raioanele Fălești, Orhei și Ceadîr-Lunga. Conform unui comunicat al ANSP, cazurile menționate, inclusiv cel confirmat, nu au legătură epidemiologică.

În cazul copilului confirmat cu rujeolă, boala s-a manifestat într-o formă ușoară. În rezultatul anchetei epidemiologice, ANSP precizează că au fost stabiliți contacții care se află sub monitorizarea medicului de familie.

Vaccinarea este unica metodă prin care părinții își pot proteja copiii, deoarece tratament specific acestei infecții nu există. Rujeola este considerată o infecție extrem de contagioasă care se transmite pe calea aeriană, de la persoana bolnavă. Se manifestă prin debut brusc cu febră înaltă, inițial cu conjunctivită, lacrimare, eliminări din nas, tuse uscată și exantem cutanat (pete roșii confluente pe piele), care apare în regiunea feței și a gâtului, apoi se extinde pe tot corpul”, se spune în comunicatul ANSP.