Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a felicitat procurorii cu prilejul zilei profesionale3Foto© curentul.md

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a felicitat procurorii cu prilejul zilei profesionale

, 4 știri, 9 vizualizări

Cu prilejul zilei profesionale – Ziua lucrătorului Procuraturii, Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a adresa felicitări și aprecieri pentru activitatea pe care o desfășară.

„Instituția Procuraturii este un pilon important al sistemului de justiție, fiind responsabilă de asigurarea respectării legilor, apărarea drepturilor cetățenilor și a intereselor statului. Însă, de-a lungul timpului, sistemul procuraturii s-a ciocnit cu numeroase provocări, care au dus și la scăderea încrederii cetățenilor în procurori.

Sfârșitul anului trecut a adus mai multe schimbări importante pentru sistem. Odată cu formarea unui nou Consiliu Superior al Procurorilor, începe o nouă etapă în istoria sistemului procuraturii. Am toată încrederea că noul CSP va reuși să consolideze breasla procurorilor, să reseteze sistemul și să asigure buna funcționare a acestuia în interesul cetățenilor. Mai mult decât atât, evaluarea integrității etice și financiare a procurorilor va duce la schimbarea percepțiilor negative ale societății față de sistemul procuraturii.