Miniștrii de externe ai UE se vor reuni în ședință. Mobilizarea trupelor ruse la granița cu Ucraina, pe agendă3Foto© publika.md

Miniștrii de externe ai UE se vor reuni în ședință. Mobilizarea trupelor ruse la granița cu Ucraina, pe agendă

, 6 știri, 3 vizualizări

Mobilizarea trupelor ruse la granița cu Ucraina este unul dintre principalele subiecte care vor fi abordate astăzi la Reuniunea miniștrilor de Externe ai Uniunii Europene.  În cadrul Consiliului pentru Afaceri Externe al UE se va discuta și despre posibilele sancțiuni împotriva Moscovei, în cazul în care trupele ruse vor invada Ucraina.

La reuniune va participa și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, care va transmite poziția Bucureștiului cu privire la aceste provocări pentru estul Europei. Potrivit unui comunicat de presă al diplomației de la București, țara vecină susține pregătirea unor noi sancțiuni din partea Uniunii Europene, care trebuie să rămână fermă și unită. Sâmbăta trecută, tensiunile de la granița dintre Rusia și Ucraina au fost discutate și de miniștrii afacerilor externe ai G7.

Tot atunci, șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a declarat că Gazoductul Nord Stream 2 nu va fi autorizat să funcționeze în cazul unei noi escaladări a situației din estul Ucrainei. Decizia a fost luată în urma unei înțelegeri între Berlin și Washington. În prezent, UE menține mai multe sancțiuni economice împotriva Rusiei, pe care le prelungește la fiecare șase luni.