Ministrul Agriculturii, așteptat la Parlament7Foto1Video© zdg.md

Ministrul Agriculturii, așteptat la Parlament

, 16 știri, 6 vizualizări

Moțiunea simplă inițiată joi 2 iunie, de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) împotriva activității Ministerului Agriculturii și industriei Alimentare este dezbătută joi, 16 iunie, în plenul Parlamentului de la Chișinău.

Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii, este acum la tribuna centrală a Parlamentului și prezintă raportul de activitatea a ministerului pe care îl conduce, de la învestirea Cabinetului de miniștri din care face parte.

La depunerea moțiunii, deputatul socialist Radu Mudreac, cel care a citit textul moțiunii, a declarat că „în cele nouă luni de la învestirea guvernului de la Chișinău, Ministerul Agriculturii nu a făcut nimic în susținerea sectorului agro-alimentar”. În motivare prezentată, Mudreac declara că „sute de hectare stau neprelucrate, tone se mere stau depozitate în frigidere pentru că nu au piață de realizare, iar sute de fermieri sunt în pragul falimentului, în timp ce ministrul Agriculturii nu are o viziune clară privind dezvoltarea sectorului agriculturii”.