Ministrul Bolea explică de ce procesul de recepționare a motorinei din România a întârziat2Foto© realitatea.md

Ministrul Bolea explică de ce procesul de recepționare a motorinei din România a întârziat

, 5 știri, 3 vizualizări

Birocrația a fost cea care a frânat procesul de recepționare a motorinei acordate în calitate de ajutor umanitar de Guvernul de la București. O spune ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vladimir Bolea. Potrivit oficialului, Agenția Rezerve Materiale a organizat patru licitații pentru  recepționarea, transportarea și depozitarea motorinei, însă niciun agent economic nu a participat la aceste licitații. Ministrul Agriculturii dă asigurări că obstacolele birocratice au fost depășite, iar agricultorii au început să-și primească motorina promisă, notează ipn.md.

„A fost deja descărcat primul eșalon, e vorba de aproximativ 1200 de tone de motorină. Urmează să ajungă al doilea eșalon care era la Costești săptămâna trecută, în jur de 1300 de tone. E vorba de vreo 3000 de tone. În total, cred că vor fi trei eșaloane care vor fi descărcate. S-a început procesul de repartizare”, a spus ministrul Vladimir Bolea.

Potrivit ministrului Agriculturii, de suport din partea României beneficiază, prioritar, fermierii micro și mici. În medie, ajutorul pentru agricultorii eligibili este de 40 litri de motorină la hectar.