Ministrul Educației condamnă comportamentul lui Dodon: Prin gesturi sfidătoare se subminează autoritatea statului democratic4Foto© zdg.md

Ministrul Educației condamnă comportamentul lui Dodon: Prin gesturi sfidătoare se subminează autoritatea statului democratic

, 7 știri, 11 vizualizări

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, s-a arătat indignat de comportamentul unor demnitari de stat care nu respectă deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică și „intră în școală fără mască și dă mâna cu cei vârstnici”.

Dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din Republica Moldova știrbește principiile unui stat democratic. Și atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării.

În cazul pandemiei pe care o traversam și care pune în pericol cea mai mare avuție a statului - siguranța cetățenilor lui - concluzia la care ajung este ca prin gesturi sfidătoare se subminează însăși autoritatea statului democratic, exercitată prin reprezentații aleși de popor.