Ministrul Energiei face publice rezultatele auditului datoriilor istorice ale companiei Moldovagaz15Foto3Video© agora.md

Ministrul Energiei face publice rezultatele auditului datoriilor istorice ale companiei Moldovagaz

, 50 știri, 12 vizualizări

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, anunță miercuri, 6 septembrie, rezultatele auditului datoriilor istorice ale companiei Moldovagaz și „acțiunile Guvernului pentru protejarea consumatorilor”.

Guvernul a aprobat în toamna anului 2022 alocarea de către Agenția Proprietății Publice (APP) a 800 mii de euro, din Fondul de rezervă, pentru auditul extern al datoriei SA „Moldovagaz” către „Gazprom” și „Factoring Finance”.

Potrivit Guvernului, în procesul de verificare urmau să fie analizate modul în care au fost repartizate de către „Moldovagaz” (și întreprinderile predecesoare) plățile pentru consumul de gaze între consumatorii de pe malul drept și cel stâng. La fel, auditorii trebuiau să se concetreze pe evaluarea activelor transmise anterior către „Gazprom” ca decontare (parțială) a datoriilor pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept și vor efectua, la necesitate, reevaluarea acestor active.