Ministrul în exercițiu al Justiției: „Câștigurile juridice se pot transforma în dezastre politice”32Foto2Video© curentul.md

Ministrul în exercițiu al Justiției: „Câștigurile juridice se pot transforma în dezastre politice”

, 107 știri, 10 vizualizări

Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova, modificată la sfârșitul anului trecut de deputații PSRM și cei ai Platformei „Pentru Moldova” stipulează un statut special pentru limba rusă. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a criticat în cadrul unui briefing autorii sesizări și i-a acuzat că vor să-și facă rating politic.

„Domnii deputați chiar cred că prin atacarea limbii ruse își vor crește ratingul politic. Nu sunt primii care au crezut așa, se pare că istoria se repetă. Au uitat că merg în Taraclia, Găgăuzia, limba rusă e utilizată ca limbă de comunicare interetnică(...)Vă autodizolvați politic”, a declarat Fadei Nagacevschi.

Unul dintre autorii sesizării depuse la Curtea Constituțională, deputatul Platformei DA, Dinu Plângău, consideră că ministrul Justiției este într-o agonie emoțională. Parlamentarul a declarat pentru Radio Chișinău că legea votată de socialiști și deputații Pentru Moldova este una neconstituțională. Iar dacă legea va fi aplicată, cetățenii vor fi discriminați, iar sume exorbitante vor fi cheltuite pentru a traduce actele oficiale.