Moldova participă pentru prima oară la o misiune de menținere a păcii în Sudanul de Sud5Foto© publika.md

Moldova participă pentru prima oară la o misiune de menținere a păcii în Sudanul de Sud

, 5 știri, 4 vizualizări

Cu toate că este prima sa misiune de acest fel, bogata experiență a lui Serghei în Republica Moldova în calitate de polițist și dorința lui de a servi în operațiuni pentru menținerea păcii sînt foarte valoroase pentru Unitatea de Poliție a Organizației Națiunilor Unite (UNPOL). Această misiune este un prilej de a face un schimb de experiență cu colegii din UNPOL și de a promova pacea, stabilitatea și ordinea publică în Sudanul de Sud.

“Îmi este foarte utilă experiența acumulată în Republica Moldova. Avem bune practici în domeniul poliției, în țara noastră, pe care le împărtășesc cu colegii de aici. sînt mîndru că am fost primul polițist moldovean, recrutat pentru a participa în această misiune și mi-aș dori și alți colegi de-ai mei să încerce în viitor,” mărturisește Serghei.

Prin participarea în asemenea misiuni, Republica Moldova se alătură țărilor contribuitoare nu doar cu trupe militare, dar și cu polițiști la eforturile comunității internaționale de asigurarea a păcii, securității, prevenirii conflictelor, soluționării lor prin mijloace pașnice și reconstrucției post-conflict, desfășurate sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite.