Moldova și Franța ar putea renegocia tarifele la roaming5Foto© tribuna.md

Moldova și Franța ar putea renegocia tarifele la roaming

, 9 știri, 8 vizualizări

Problemele de securitate regională, diaspora, ajutoarele pentru gestionarea crizei economice, energetice și a refugiaților, dar și alte aspecte ale relațiilor R. Moldova cu statele parte a G7, au fost discutate în cadrul reuniunii ministeriale, desfășurată la Weissenhaus. Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut întrevederi cu omologii săi din Franța, Germania, Japonia și Italia. În cadrul dialogurilor, oficialii au exprimat solidaritatea în condamnarea agresiunii militare asupra Ucrainei.

Viceprim-ministrul Nicu Popescu a discutat cu Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și afaceri externe al Republicii Franceze. Oficialul de la Chișinău i-a mulțumit omologului francez pentru co–organizarea Platformei de sprijin a Republicii Moldova, desfășurată recent la Berlin, precum și pentru asistența oferită în luna martie de Republica Franceză pentru gestionarea crizei refugiaților, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, ce a constituit peste 40 de tone de material necesar acomodării refugiaților, precum și pentru decizia de a reloca 2.500 refugiați.

„Am reiterat că țara noastră își dorește o cooperare mai aprofundată cu UE pentru a face față la situațiile de criză, a redresa economia națională și a moderniza comunitățile locale conform standardelor europene”, a menționat șeful diplomației de la Chișinău.