Moldovagaz cere ANRE să aprobe de urgență o creștere de 45% a prețului la gazele naturale pentru consumatori2Foto© agora.md

Moldovagaz cere ANRE să aprobe de urgență o creștere de 45% a prețului la gazele naturale pentru consumatori

, 7 știri, 17 vizualizări

Prețul pentru o mie de metri cubi de gaz ar putea crește începând cu 1 iulie, de la 18 lei și 62 de bani, la 23 de lei și 57 de bani. O solicitare în acest sens a fost făcută de către compania Moldovagaz, la data de 30 iunie curent.

Moldovagaz își argumentează cererea prin faptul că din 1 iunie curent, prețul mediu de furnizare pentru gazele naturale este de 16.254 de lei pentru o mie de metri cubi, pe când doar prețul estimativ de achiziție a gazelor naturale pentru luna iunie este de 16.720 de lei pentru o mie de metri cubi, iar luna iulie - 18.932 de lei.

„Aceste sume nu acoperă nici costurile aferente achiziționării gazelor naturale, nici costurile serviciului de transport și distribuție al gazelor naturale, generând în continuare acumularea devierilor tarifare semnificative și totodată conducând la perturbarea funcționalității vitale ale întreprinderii, în scopul asigurării furnizării fiabile a gazelor naturale”, se arată în cererea transmisă către ANRE.