Moldovenii care intră în Ucraina nu vor mai sta în carantină dacă au testul la COVID-192Foto© deschide.md

Moldovenii care intră în Ucraina nu vor mai sta în carantină dacă au testul la COVID-19

, 5 știri, 8 vizualizări

Cetățenii R. Moldova care intră în Ucraina nu vor mai trebui să stea în carantină timp de 14 zile dacă vor prezenta un test negativ la Covid – 19. Noile condiții a fost ajustate după ce autoritățile din Ucraina au extins perioada de carantină până pe 31 august 2020 și au decis să mențină anumite restricții la frontieră pentru cetățenii străini.

Astfel, pe lângă regula menționată mai sus, intrarea și aflarea pe teritoriul Ucrainei va fi permisă cetățenilor Republicii Moldova doar în cazul prezentării poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului Covod – 19, cu plasarea obligatorie în locuri determinate (la rude, prieteni, spații arendate) sau spații de observație (carantină) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal.

Totodată, tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea la autoizolare (observare) pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului Covid -19.