Momentul predării luptătorilor ucraineni de la Azovstal: Imagini publicate de ministerul Apărării rus5Foto1Video© zdg.md

Momentul predării luptătorilor ucraineni de la Azovstal: Imagini publicate de ministerul Apărării rus

, 6 știri, 16 vizualizări

În jur de o mie de luptători ucraineni din oțelăria Azovstal din Mariupol s-au predat forțelor ruse și au fost duși în centre de detenție. Finlanda și Suedia au depus oficial candidaturile de aderare la NATO, o decizie stimulată de invazia Rusiei în Ucraina, dar care se confruntă cu obiecții din partea Turciei. Președintele SUA Joe Biden a afirmat că „sprijină cu fermitate” cererile de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei și a subliniat că întreaga alianță militară ar „beneficia” de pe urma aderării Helsinkiului și Stockholmului.

UPDATE 12:30 Ministerul rus al Apărării anunță joi, 19 mai, că 1730 de militari ucraineni baricadați în oțelăria Azovstal, la Mariupol, s-au predat începând de luni, scrie Tass.

„În ultimele 24 de ore, 771 de combatanți din Regimentul naționalist Azov s-au predat în instalația Azovstal, la Mariupol. În total, începând de la 16 mai, 1 730 de combatanți, inclusiv 80 de răniți, s-au declarat prizonieri”, anunță într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.