Monica Babuc, numită la șefia Institutului Cultural Român din Chișinău. Ce a spus despre legătura cu Plahotniuc7Foto© zdg.md

Monica Babuc, numită la șefia Institutului Cultural Român din Chișinău. Ce a spus despre legătura cu Plahotniuc

, 10 știri, 4 vizualizări

Monica Babuc, fostă ministră a Culturii în Guvernul democraților, este noua șefă a Institutului Cultural Român de la Chișinău. Candidatura acesteia a obținut vot favorabil Comisiile din Senat pentru cultură și politică externă, cu 13 voturi pentru. 5 voturi au fost împotriva Monicăi Babuc.

Monica Babuc a primit deja avizul ICR și cel al Ministerului Culturii.

Înainte de vot, fosta ministră a Culturii, membră a Partidului Social Democrat European (PSDE), fostul Partid Democrat, a fost luată la întrebări de către senatori. Bunăoară, Cristian Bordei de la USR a întrebat-o pe Monica Babuc dacă este normal ca un om politic să fie numit la conducerea unei instituții de cultură, în contextul în care se dorește depolitizarea instituțiilor publice, scrie Libertatea.

„Ce să facem cu situația în care mă consider în egală măsură și om de cultură? Eu am pus pe stop activitatea politică de circa 14 ani și am o pregătire istorică temeinică, dar și experiență în domeniul culturii. Sunt un om care a declarat franc că am făcut un pas în urmă din politica activă. Am experiență în politică, e adevărat.