„Mutarea calului” ori cum Guvernului Chicu ii reușește anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru medicii infectați cu Covid2Foto© deschide.md

„Mutarea calului” ori cum Guvernului Chicu ii reușește anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru medicii infectați cu Covid

, 5 știri, 3 vizualizări

Guvernul impostor continuă bătaia de joc față de medici. Prin hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 28 septembrie, Guvernul lui Dodon vrea să anuleze indemnizația de 16 mii de lei care se acordă pentru medicii diagnosticați cu boala COVID-19. Despre aceasta a scris deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook.

Mai exact, deputatul PAS se referă la punctul 1 din Hotărârea nr. 33 din 28 septembrie 2020 care prevede abrogarea  din 1 octombrie a Hotărârii cu nr. 10 din 15 mai 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

„Conform art. VI din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificare a unor acte normative, indemnizația unică în mărime de 16 000 de lei se stabilește pe perioada stării de urgență în sănătate publică declarate prin hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 10 din 15 mai 2020.