Năstase: Platforma DA își reiterează intenția de a-și asuma un guvern minoritar și cheamă la negocieri partidele pro-europene4Foto© publika.md

Năstase: Platforma DA își reiterează intenția de a-și asuma un guvern minoritar și cheamă la negocieri partidele pro-europene

, 16 știri, 15 vizualizări

Platforma Demnitate și Adevăr militează în continuare pentru alegeri palamentare anticipate, organizate de un guvern pro-european, responsabil, capabil să gestioneze crizele din societate, în conformitate cu normele legale și Constituția R.Moldova. Despre aceasta a anunțat liderul partidului, Andrei Năstase, după ce Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

Astfel, Năstase reiterează faptul că Platforma DA este gata să-și asume un guvern minoritar, cu profil pro-european, și, respectiv să organizeze alegeri anticipate libere.

Totodată, Năstase a anunțat că Platforma DA cheamă partidele pro-europene la negocieri și președintele țării la consultări, pentru a identifica o soluție de a ieși din criza politică.