Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova pe marea scenă a Eurovision Song Contest 2024, la Malmo, Suedia19Foto6Video© politik.md

Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova pe marea scenă a Eurovision Song Contest 2024, la Malmo, Suedia

, 24 știri, 11 vizualizări

Natalia Barbu, Valeria Pasha și Roman Lupu (Y-Limit) sunt favoriții internauților moldoveni, din totalul celor 11 finaliști, care au acces în etapa națională Eurovision 2024. Interpreții au evoluat, iar organizatorii au anunțat deja „Start Vot”. În comentarii, pe rețelele sociale, internauții scriu că participanții menționați mai sus au cele mai mari șanse pentru a învinge.

Natalia Barbu participă în acest an cu melodia „In the middle”. Cântăreața de rock și pop a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision 2007, cu piesa „Fight” și s-a clasat pe locul 10. Natalia Barbu își compune singură versurile pentru majoritatea pieselor sale. Printre cele mai mari succese ale sale este lansarea single-ului „Îngerul meu” în România. Piesa s-a aflat pe poziția cu numărul 1 în „Romanian Top 100” pe o durată de 11 săptămâni.

Valeria Pasha a obținut punctajul maxim din partea juriului în cadrul preselecțiilor naționale Eurovision în 2015 și 2016. În anul 2023 a reprezentat Republica Moldova la Eurovision, alături de Pasha Parfeni. Piesa cu care participă în acest an este „Anti-princess”. Creația descrie personalitatea unei femei, care își urmează scopurile și își creează propria comunitate cu cei care împărtășesc aceleași valori.