Natalia Gavrilița a discutat cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola14Foto© publika.md

Natalia Gavrilița a discutat cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola

, 15 știri, 9 vizualizări

Parlamentul European va susține în continuare Republica Moldova în procesul de preaderare la Uniunea Europeană. Pașii ce urmează a fi întreprinși de țara noastră pentru implementarea celor 9 acțiuni recomandate de Comisia Europeană și prioritățile dialogului moldo-comunitar pentru perioadă următoare au fost discutate, astăzi, în cadrul întrevederii prim-ministrei Natalia Gavrilița cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Șefa Executivului a menționat că autoritățile de la Chișinău rămân implicate plenar în realizarea obiectivului european și traducerea acquis-ului comunitar în legislația națională, ca singura opțiune care va oferi țării noastre pace, stabilitate și o dezvoltare pașnică. În același timp, potrivit prim-ministrei, Guvernul rămâne angajat în realizarea reformelor așteptate de cetățeni, care vor îmbunătăți calitatea vieții în Republica Moldova și vor spori reziliența economică a țării.

În discuții, părțile s-au referit la programele Uniunii Europene, care vin să fortifice eforturile Executivului în diverse domenii, dar și la pregătirile pentru reuniunea Consiliului de Asociere RM–UE, din luna februarie a acestui an. De asemenea, oficialele au făcut un schimb de opinii privind situația de securitate din regiune, crizele generate de războiul din Ucraina și metodele de combatere a unor provocări conexe, printre care războiul hibrid și propaganda.