Nicu Popescu a purtat o convorbire telefonică cu Bogdan Aurescu și a fost invitat la București5Foto© tribuna.md

Nicu Popescu a purtat o convorbire telefonică cu Bogdan Aurescu și a fost invitat la București

, 11 știri, 7 vizualizări

Viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu a purtat o convorbire telefonică cu Bogdan Aurescu, ministru al afacerilor externe al României. Oficialul român a adresat felicitări cu ocazia învestirii noului Guvern de la Chisinău și a lansat o invitație de a efectua o vizită la București, invitația acceptată de șeful diplomației moldovene, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor, miniștrii de externe au convenit accelerarea implementării proiectelor bilaterale prioritare și identificarea noilor oportunități care să răspundă necesităților concrete ale cetățenilor, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană al Republicii Moldova.

Nicu Popescu a menționat că preluarea experienței și expertizei României în materie de integrare europeană, realizarea proiectelor comune în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor va apropia și mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană.