Nicu Popescu, la Bruxelles: Mesajele partenerilor europeni relevă deschidere pentru sprijin7Foto© adevarul.ro

Nicu Popescu, la Bruxelles: Mesajele partenerilor europeni relevă deschidere pentru sprijin

, 9 știri, 3 vizualizări

În capitala europeană, oficialul a avut o serie de întrevederi care au vizat intensificarea cooperării cu Uniunea Europeană și monitorizarea implementării celor convenite în cadrul vizitei prim-ministrului Natalia Gavrilița.

La întrevederea cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, s-a discutat pregătirea pentru reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, planificată pentru 28 octombrie curent. În cadrul evenimentului se vor evidenția acțiunile prioritare care urmează să fie realizate de Republica Moldova în vederea atingerii obiectivelor trasate pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Mesajele transmise de partenerii europeni au relevat întreaga lor deschidere pentru a sprijini țara noastră în realizarea reformelor. Este important să valorificăm această deschidere, inclusiv prin mobilizarea exemplară a tuturor instituțiilor vizate. Or, realizarea angajamentelor asumate în raport cu UE coincide cu mandatul primit de Guvern de la cetățeni, ceea ce nu poate decât facilita parcursul nostru european”, a spus vicepremierul Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.