Numărul persoanelor monitorizate electronic de către Inspectoratul Național de Probațiune s-a dublat2Foto© ziarulnational.md

Numărul persoanelor monitorizate electronic de către Inspectoratul Național de Probațiune s-a dublat

, 4 știri, 13 vizualizări

În prima jumătate a anului curent, numărul persoanelor monitorizate electronic de către Inspectoratul Național de Probațiune s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. În perioada ianuarie-iunie 2022, au fost monitorizate electronic 684 de persoane, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

La fel, în ultimii ani a crescut numărul de condamnări la muncă neremunerată în folosul comunității. În prima jumătate a anului curent, au fost aplicate peste 3800 de sancțiuni și pedepse sub formă de muncă în folosul comunității, ceea ce constituie o creștere cu 3% față de primele șase luni ale anului trecut. Conform estimărilor, în urma executării acestor ore de muncă neremunerată, bugetele locale au înregistrat economii în valoare de peste 6,2 milioane de lei.

Peste o sută de minori au fost implicați în activități de resocializare și reintegrare și au beneficiat de consiliere psihologică, familială sau educațională, asistență juridică, cursuri de formare.