Numirea lui Petru Corduneanu la șefia Poliției de Frontiera, contestata de deputații Carp și Alaiba7Foto© independent.md

Numirea lui Petru Corduneanu la șefia Poliției de Frontiera, contestata de deputații Carp și Alaiba

, 12 știri, 17 vizualizări

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Lilian Carp și Dumitru Alaiba, cer premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi să anuleze ordinul Ministrului în Exercițiu Pavel Voicu prin care l-a angajat pe Petru Corduneanu (fost adjunct la SPPS) în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al PolițieiPolițieiPoliției de Frontieră.

„Ministrul în Exercițiu al Afacerilor Interne Pavel Voicu, prin câteva acrobații birocratice, l-a angajat pe Petru Corduneanu (fost adjunct la SPPS) în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Este un abuz clar, pentru că atribuțiile unui guvern în exercițiu nu îi permit Ministrului să numească sau să elibereze din funcție persoane cu funcție de demnitate publică sau funcționari publici. Am solicitat împreună cu colegul Carp Lilian două demersuri- unul către Ministrul în exercițiu Voicu, altul către Premierul în exercițiu Ciocoi.