O companie din Anenii Noi va livra instituțiilor medicale din țară 100 de mii de teste pentru diagnosticarea Covid-19© tv8.md

O companie din Anenii Noi va livra instituțiilor medicale din țară 100 de mii de teste pentru diagnosticarea Covid-19

, 5 știri, 5 vizualizări

Un moldovean, care deține cetățenia americană și o companie în satul Ruseni, raionul Anenii Noi, va livra instituțiilor medicale din R. Moldova 100 mii de teste pentru COVID-19. Mai exact, contractul nu a fost câștigat prin licitație publică, ci prin procedura RFQ (Request for Quotations), adică solicitare directă de oferte, pe care Ministerul Sănătății le-a cerut de la șapte companii.

Banii, circa un milion de euro, provin dintr-un împrumut total de 52,9 milioane de euro oferit Republicii Moldova de Asociația Internațională pentru Dezvoltare, parte a Băncii Mondiale, pentru a răspunde la provocările pandemiei de COVID-19, scriu jurnaliștii de la Rise Moldova.

Prima informație publică despre o nouă achiziție a 100 de mii de teste a apărut pe data de trei iulie când directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP),  Nicolae Furtună, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că procedura deja a fost finalizată, iar contractul – încheiat.