O primarița din raionul Cimișlia risca sa fie demisa dupa ce și-a angajat soțul șofer la Primarie și fiica directoare la gradinița2Foto© tv8.md

O primarița din raionul Cimișlia risca sa fie demisa dupa ce și-a angajat soțul șofer la Primarie și fiica directoare la gradinița

, 8 știri, 6 vizualizări

O primăriță din raionul Cimișlia a încălcat regimul juridic al conflictului de interese după ce, fiind în această funcție, și-ar fi angajat fiica directoare la grădiniță, iar soțul șofer la primărie. Acum ea riscă să fie lipsită de dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), în 2013, aceasta și-a angajat soțul în calitate de șofer al aceleiași primării, iar în 2015, a încheiat contract de muncă cu fiica sa, care a devenit astfel directoare a grădiniței aflate în subordinea primăriei. Ulterior, aceasta a semnat și alte acte care au vizat activitatea celor doi, precum fișa postului sau dispozițiile de acordare a concediilor.

Prin urmare, subiectul controlului nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale, dar și ale cu privire la conflictul de interese. Primărița nu a informat ANI imediat, dar nu mai târziu de trei zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința soțului și a fiicei.