O tânără de 26 de ani din Ștefan Vodă, condamnată la 8 ani de detenție pentru escrocherii de peste 100 de mii de lei3Foto© realitatea.md

O tânără de 26 de ani din Ștefan Vodă, condamnată la 8 ani de detenție pentru escrocherii de peste 100 de mii de lei

, 7 știri, 26 vizualizări

O femeie în vârstă de 26 de ani, originară din raionul Ștefan Vodă, a fost condamnată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la 8 ani și 6 luni de detenție, cu executare în penitenciar de tip semiînchis.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpata, în perioada lunii octombrie 2022, prin complicitate cu alte persoane nestabilite, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor ce nu îi aparțin, sub falsul pretext al închirierii uneltelor utilizate în construcții, a indus în eroare mai multe persoane, cauzându-le un prejudiciu material în valoare de aproximativ 100 000 de lei.

Pe lângă această acuzație, inculpata a mai fost condamnată anterior la o pedeapsă de 7 ani de înschisoare pentru comiterea altor episoade de escrocherie similare. Prin cumularea parțială a acestor sentințe, s-a stabilit o pedeapsă definitivă de 8 ani și 6 luni de închisoare.