Ofițer de investigații reținut în flagrant delict, după ce a primit o MITĂ de 2 000 de euro de la un figurant pe o cauză penală4Foto© realitatea.md

Ofițer de investigații reținut în flagrant delict, după ce a primit o MITĂ de 2 000 de euro de la un figurant pe o cauză penală

, 7 știri, 6 vizualizări

Un ofițer de investigații din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a fost reținut în flagrant cu puțin timp în urmă de CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și ulterior a primit suma de 2000 de euro de la o persoană supusă unor acțiuni de urmărire penală.

Potrivit materialelor cauzei, ofițerul de investigații ar fi susținut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul IGP și că le-ar putea convinge să nu aplice o măsură procesuală de constrângere în privința unei persoane la domiciliul căreia a fost efectuată o percheziție.

În urma acțiunilor procesuale efectuate în dimineața zilei de 22 noiembrie, ofițerul de investigații a primit sub controlul ofițerilor CNA mijloacele financiare anterior pretinse în mărime de 2000 de euro. În scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția corporală a funcționarului public implicat, în urma căreia au fost ridicate mijloacele bănești în sumă de 2000 de euro anterior transmise sub controlul ofițerilor CNA, inclusiv alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală.