Olanda, lovită de cea mai puternică furtună de vară înregistrată vreodată în țară4Foto© publika.md

Olanda, lovită de cea mai puternică furtună de vară înregistrată vreodată în țară

, 5 știri, 7 vizualizări

Poliția nu a dorit să ofere pentru moment alte informații. Olanda a fost lovită miercuri de cea mai puternică furtună de vară înregistrată vreodată în țară. Sute de zboruri au fost anulate pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre principalele aeroporturi din Europa, iar numeroase drumuri sînt blocate, informează AFP, transmite Digi.

Furtuna Poly, însoțită de rafale de vînt puternice care au atins viteze de pînă la 146 km/h, a lovit zona de coastă a Olandei, smulgînd copaci din rădăcină și determinînd autoritățile să ceară populației să rămînă în locuințe. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anunțat că o combinație de vînturi puternice, ploaie și vizibilitate redusă va duce la „un trafic aerian foarte limitat”, atît la plecare, cît și la sosire, cel puțin pînă la ora locală 15:00 (13:00 GMT).

Peste 300 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol, unul dintre cele mai mari hub-uri aeriene din Europa, potrivit postului public NOS. În nordul țării, traficul feroviar a fost suspendat din motive de siguranță, iar circulația pe o autostradă importantă a fost întreruptă la Alkmaar, lîngă Amsterdam, după un accident de camion, potrivit autorităților. Institutul de Meteorologie din Olanda(KNMI) a emis o alertă de „cod roșu” - cel mai ridicat nivel - pentru patru regiuni din nordul țării.