OMS: Evoluția pandemiei este foarte îngrijorătoare în Europa. Covid-19, cea de-a cincea cauză de deces© jurnal.md

OMS: Evoluția pandemiei este foarte îngrijorătoare în Europa. Covid-19, cea de-a cincea cauză de deces

, 10 știri, o vizualizare

COVID-19 este cea de-a cincea cauză principală de deces în Uniunea Europeană, atingând nivelul de 1.000 de decese pe zi. Regiunea Europeană a înregistrat cea mai mare incidență săptămânală a cazurilor de COVID-19 de la începutul pandemiei, cu aproape 700.000 de cazuri raportate, a avertizat OMS, joi, 15 octombrie.

Declarația a fost făcută de către Dr Hans Henri P. Kluge, directorul regional al Biroului Regional OMS pentru Europa privind situația la pandemia COVID-19 din regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în cadrul conferinței online de presă din 15 octombrie 2020 (Copenhaga, Danemarca).

„Situația epidemiologică în evoluție din Europa ridică mari îngrijorări: numărul zilnic de cazuri și spitalizări este în creștere, COVID-19 fiind cea de-a cincea cauză principală de deces, atingând nivelul de 1.000 de decese pe zi. Regiunea Europeană a înregistrat cea mai mare incidență săptămânală a cazurilor de COVID-19 de la începutul pandemiei, cu aproape 700.000 de cazuri raportate”, se menționează în declarație.