Operațiune de amploare CNA – Europol. Unsprezece persoane bănuite, dintre care patru reținute, într-un dosar al meciurilor trucate11Foto© deschide.md

Operațiune de amploare CNA – Europol. Unsprezece persoane bănuite, dintre care patru reținute, într-un dosar al meciurilor trucate

, 22 știri, 12 vizualizări

CNA precizează, într-un comunicat, că la 15 iulie, în Registrul de evidență a sesizărilor cu privire la infracțiuni al Centrului Național Anticorupție, au fost înregistrate acțiunile pretins ilegale de încurajare, instruire și influențare a jucătorilor cluburilor sportive în vederea producerii unui efect viciat asupra meciurilor de fotbal.

Potrivit materialelor procesului penal, începând cu perioada anului 2017, mai mulți antrenori, agenți ai sportivilor, proprietari de cluburi sportive și persoane din conducerea Federației Moldovenești de Fotbal ar fi influențat jucătorii cluburilor sportive să acționeze de o manieră viciată pentru a obține scorurile agreate cu persoane interesate.

Astfel, în schimbul unor beneficii, favoruri sau recompense financiare, fotbaliștii erau instruiți să aibă un anumit comportament în timpul jocului, la ce scor exact să piardă sau să câștige, aceste rezultate fiind deja cunoscute la casele de pariuri.