Opoziția parlamentară împotriva votului prin corespondență la prezidențiale – A protestat în fața CEC – Guvernul a avizat pozitiv proiectul5Foto© politik.md

Opoziția parlamentară împotriva votului prin corespondență la prezidențiale – A protestat în fața CEC – Guvernul a avizat pozitiv proiectul

, 7 știri, 4 vizualizări

Astăzi, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au protestat în fața Comisiei Electorale Centrale împotriva încercărilor partidului PAS și ale președintei Maia Sandu de implementa la alegerile prezidențiale votul prin corespondență pentru alegătorii moldoveni din in SUA și Canada. Participanții la protest au cerut demisia președintelui și a guvernării in corpore.

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea, a declarat că cei care au venit la protest sunt categoric împotriva încercării de falsificare a alegerilor.

„Asta înțelegem noi din dorința PAS de a introduce votul prin poștă doar pentru SUA și Canada. Considerăm că este vorba de o discriminare în raport cu ceilalți alegători ai Republicii Moldova, deoarece legea prevede clar că toți cetățenii, toți alegătorii sunt egali în fața legii și trebuie create condiții egale pentru toți”, a remarcat vicepreședintele Parlamentului. Vlad Batrîncea a subliniat că oamenii vor alegeri libere și corecte.