Opt primari europeni prezenți la Kiev au semnat un memorandum pentru reconstrucția orașelor ucrainene3Foto© publika.md

Opt primari europeni prezenți la Kiev au semnat un memorandum pentru reconstrucția orașelor ucrainene

, 5 știri, 14 vizualizări

Într-un comunicat de presă al orașului Marsilia, primarul acestuia, Benoît Payan, explică că acest memorandum "intenționează să instituie acțiuni comune și reafirmă ambiția de a permite, de îndată ce pacea va fi restabilită, o reabilitare rapidă, ecologică" și "care să respecte statul de drept, precum și drepturile civile și sociale ale populației". Payan a făcut parte alături de ceilalți primari din delegația rețelei Eurocities,"care a permis dezvoltarea acestui acord", scrie Agerpres.

"Marsilia este și va rămâne alături de poporul ucrainean și de orașul înfrățit Odesa (...) Această inițiativă va permite o mai bună coordonare a circuitelor de ajutor umanitar între orașele europene și orașele ucrainene", explică Benoît Payan în comunicatul de presă, care precizează că Marsilia este înfrățită cu orașul-port Odesa de 50 de ani."Marsilia cunoaște prețul războiului, știe că orașele sunt primul nivel de reconstrucție.

Ceea ce am văzut în Borodianka, Bucea și Irpin ne obligă la mai multă mobilizare și solidaritate între orașe. Acționând împreună, vom fi mai puternici să ajutăm Ucraina când se va instala pacea", a adăugat el.