Organizarea noului an de studii: Autoritățile examinează mai multe opțiuni© publika.md

Organizarea noului an de studii: Autoritățile examinează mai multe opțiuni

, 6 știri, 6 vizualizări

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a elaborat un proiect privind organizarea anului de de studii 2020-2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar. Documentul urmează să fie consultat cu Ministerul Sănătății.

Astfel, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale urmează să se expună asupra recomandărilor privind măsurile de protecție, de organizare și menținere a spațiilor de studii, a programului școlar, completelor de clasă, condițiilor de distanțare fizică, de efectuare a triajului epidemiologic și de instruire a angajaților, ținând cont de specificul activităților și de structura instituțiilor de învățământ.

„Menționăm că proiectul „Reglementărilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar” urmează să fie definitivat și aprobat, ținându-se cont de recomandările și propunerile autorităților competente”, se spune într-un comunicat de presă al ministerului.