Organizația Mondială a Sănătății, o nouă donație în valoare de un milion de dolari pentru Republica Moldova5Foto© deschide.md

Organizația Mondială a Sănătății, o nouă donație în valoare de un milion de dolari pentru Republica Moldova

, 8 știri, 2 vizualizări

Organizația Mondială a Sănătății a donat Ministerului Sănătății un nou lot de medicamente, consumabile medicale și dezinfectante pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și pandemia COVID-19.

Mai exact, au fost oferite 200 de mii de sticle cu soluție pentru igiena mâinilor, 770 de kg de medicamente, consumabile medicale și 900 de fiole de Tocilizumab – medicament sub formă de produs injectabil utilizat în tratamentul COVID-19, dar și a artritei reumatoide și juvenile, precum și un kit pentru tratamentul malariei, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății din Republica Moldova.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, menționează că datorită asistenței internaționale, inclusiv suportului OMS, „a fost posibilă fortificarea capacităților instituțiilor medicale din țară, care acordă asistență pacienților infectați cu COVID-19 și persoanelor refugiate. Mulțumim pentru sprijinul continuu oferit sistemului de sănătate din Republica Moldova”, spune Ala Nemerenco.