Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și-a început activitatea4Foto© deschide.md

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și-a început activitatea

, 5 știri, 4 vizualizări

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, instituție publică din subordinea Ministerului Economiei, și-a început activitatea și are misiunea să susțină dezvoltarea mediului antreprenorial autohton, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii, prin promovarea culturii antreprenoriale, emiterea garanțiilor financiare și de stat, precum și asigurarea infrastructurii de suport în afaceri, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Economiei, noua instituție a fost reformată din Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM) și va avea o structură organizatorică nouă, un sistem eficient de management al riscurilor, urmând să deruleze un control riguros asupra modului de utilizare a banului public, transmite IPN.

„Este o restructurare în profunzime a organizației, nu doar un rebranding. Schimbările erau absolut necesare pentru a-i lărgi mandatul instituției și pentru a găsi soluții viabile pentru susținerea și impulsionarea sectorului privat al economiei naționale. Prin intermediul ODA, vrem să oferim antreprenorilor tot suportul de care au nevoie.