Oxana Domenti pleacă din funcția de ambasadoare a R. Moldova în Elveția3Foto© deschide.md

Oxana Domenti pleacă din funcția de ambasadoare a R. Moldova în Elveția

, 8 știri, 2 vizualizări

Oxana Domenti a depus cerere de demisie din funcția de ambasadoare a R. Moldova în Confederația Elvețiană, iar în prezent atribuțiile ei sunt îndeplinite, printr-un ordin al ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), de către Iulian Grigoriță.

Informația a fost oferită de MAEIE, după ce Ziarul de Gardă a solicitat instituției mai multe precizări referitor la noul job al Oxanei Domenti în cadrul Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa și compatibilitatea celor două funcții deținute, transmite medianews.md cu referire la Zdg.md.

Ministerul însă nu a făcut nicio precizare în acest sens.

Oxana Domenti figurează drept unul dintre speakerii forumului economic „Delphi Economic Forum”, eveniment economic programat pentru 5-8 martie 2020, dar amânat pentru luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus, și este prezentată drept consilier superior al directorului regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa. Din 1 februarie 2020, director regional pentru Europa al OMS este Hans Henri P. Kluge.