Pachete cu rechizite și cărți, pentru mii de elevi din R.Moldova, oferite de Guvernul României2Foto© deschide.md

Pachete cu rechizite și cărți, pentru mii de elevi din R.Moldova, oferite de Guvernul României

, 4 știri, 12 vizualizări

Aproape 2.000 de elevi din 18 unități de învățământ din zone rurale din Republica Moldova, primesc pachetele cu cărți și rechizite din partea Guvernului României, prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). Secretarul de stat Adrian Dupu a fost prezent astăzi, 29 noiembrie 2021, la donațiile oferite Școlii Gimnaziale din satul Hansca (raionul Ialoveni) și Liceului Teoretic din satul Romănești (raionul Strășeni).

Donația DRRM face parte din proiectul de achiziție de pachete de cărți și pachete de rechizite pentru copii care învață în unitățile de învățământ din Republica Moldova, ca urmare a solicitărilor primite de la școlile de peste Prut. ”Din cele 125 de cereri primite, au fost selectate 18 unități de învățământ primar și gimnazial din zone rurale ale Republicii Moldova.

În procesul de selecție, s-a avut în vedere capacitatea financiară redusă a acestora în oferirea de cărți și rechizite elevilor, precum și vulnerabilitatea familiilor din care provin majoritatea elevilor.