Papa Francisc consideră că orice vaccin eficient împotriva Covid-19 ar trebui să fie disponibil întregii lumi© publika.md

Papa Francisc consideră că orice vaccin eficient împotriva Covid-19 ar trebui să fie disponibil întregii lumi

, 4 știri, 8 vizualizări

Papa Francisc a făcut un apel, duminică, pentru o cooperare internațională științifică în scopul găsirii unui vaccin împotriva coronavirusului. Suveranul Pontif este de părere că orice vaccin care se va dovedi a fi eficient ar trebui să fie disponibil întregii lumi.

"Aș vrea să-mi exprim apropierea față de bolnavii de Covid-19, de cei care se dedică îngrijirii lor și de toți cei care, în orice fel, au de suferit din cauza pandemiei. Doresc, în același timp, să susțin și să încurajez colaborarea internațională care se concretizează prin diferite inițiative pentru a răspunde de o manieră adecvată și eficace la criza gravă prin care trecem.

Este important, într-adevăr, să punem împreună capacitățile științifice de o manieră transparentă și dezinteresată pentru a găsi vaccinuri și tratamente și a garanta accesul universal la tehnologiile esențiale care să permită oricărei persoane contagiate, în orice parte a lumii, să primească îngrijirile sanitare necesare", a fost mesajul Papei, exprimat din biblioteca Palatului Apostolic din Vatican, potrivit vaticannews.va, citează adevarul.ro.