Papa Francisc, ultima zi in Romania: Șapte episcopi-martiri au fost beatificați la Blaj, unde Sanctitatea Sa a prezidat o Liturghie© prime.md

Papa Francisc, ultima zi in Romania: Șapte episcopi-martiri au fost beatificați la Blaj, unde Sanctitatea Sa a prezidat o Liturghie

, 5 știri, 4 vizualizări

Papa Francisc a mers azi la Blaj, în ultima zi a vizitei pe care o efectuează în România. Acolo, pe Câmpia Libertății, a oficiat ceremonia de beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri. După aceasta, a prezidat o Liturghie. Suveranul Pontif se va deplasa diseară cu elicopterul de la Blaj la Sibiu, unde va avea loc, pe aeroport, ceremonia de rămas bun.

Unii dintre cei șapte episcopi beatificați astăzi, au murit în închisoare. Alții, la spital, după ce ani la rând nu primiseră niciun fel de îngrijire medicală. Toți au fost torturați în cele mai sinistre închisori comuniste: Gherla, Dej, Pitești. Toți au refuzat să renunțe la credință. Astăzi, Papa Francisc a mers la Blaj pentru a le recunoaște sacrificiul.

Beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici martiri este punctul culminant al vizitei Papei Francisc în România, iar evenimentul de pe Câmpia Libertății din Blaj reprezintă finalul unui proces canonic derulat pe durata a 20 de ani.