Parcul auto al Poliției de Frontieră și al Inspectoratului General pentru Migrație, completat cu 30 de automobile de serviciu4Foto© realitatea.md

Parcul auto al Poliției de Frontieră și al Inspectoratului General pentru Migrație, completat cu 30 de automobile de serviciu

, 5 știri, 12 vizualizări

„Noile autospeciale au fost achiziționate în cadrul proiectului „Sprijinirea protecției, tranzitului, întoarcerii voluntare și informate și a reintegrării cetățenilor Parteneriatului Estic și resortisanților țărilor terțe afectați de conflictul din Ucraina”. Utilizarea acestora va contribui la o mai bună mobilitate și la creșterea capacităților operaționale ale personalului din IGPF și IGM, inclusiv la sporirea securității frontierei de stat și gestionarea eficientă a fluxului de migranți.

În mesajul său, ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros a subliniat: „În această fază de intervenție, UE și OIM contribuie prin dezvoltarea capacității de mobilitate a celor doua componente ale MAI, prin dotări importante cu automobile de teren, 4x4. Aceste noi dotări ajută în munca de intervenție a autorităților pentru acordarea întregului sprijin persoanelor refugiate.

Astfel, parcul auto al celor două Inspectorate, IGPF și IGM crește considerabil prin aceste contribuții. Mulțumim partenerilor de dezvoltare ai Ministerului și mult spor colegilor de la IGPF și IGM în utilizarea noilor echipamente!”, se arată în comunicat.