Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească s-a reînnoit cu 30 de unități noi7Foto© tv8.md

Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească s-a reînnoit cu 30 de unități noi

, 10 știri, 7 vizualizări

Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost reînnoit cu 30 de autosanitare, dotate cu echipamentele necesare pentru acordarea asistenței medicale de urgență populației. Distribuirea autosanitarelor a avut loc miercuri, 20 iulie, cu participarea ministrului Sănătății, Ala Nemerenco.

„Mă bucur mult că astăzi repartizăm aceste ambulanțe care vor înlocui autosanitarele vechi. Ne dorim ca pacienții să aibă acces mai rapid la asistență medicală de cea mai bună calitate, iar lucrătorii medicali să dispună de condiții de lucru adecvate. Vom dota în continuare substațiile și punctele de asistență medicală urgentă cu autosanitare noi”, a declarat ministra Sănătății.

Ambulanțele distribuite fac parte din lotul de 168 de autosanitare, procurate în cadrul unui proiect de modernizare a parcului auto al CNAMUP, finanțat în baza Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.