Parlamentul a aprobat, în prima lectură, acordarea subvențiilor pentru mai multe categorii de producători agricoli3Foto© deschide.md

Parlamentul a aprobat, în prima lectură, acordarea subvențiilor pentru mai multe categorii de producători agricoli

, 6 știri, 4 vizualizări

Documentul prevede îmbunătățirea accesului producătorilor agricoli mici la obținerea subvențiilor. Totodată, modificările se referă la includerea unei noi categorii de beneficiari de subvenții – ”producătorul agricol micro”, care deține pînă la 2 hectare de teren agricol arabil, transmite Noi.md.

Astfel, va putea solicita subvenții ”producătorul agricol micro”, care deține pînă la 2 hectare de teren agricol arabil; ”producătorul agricol mic” – care deține de la 2 pînă la 10 hectare de teren agricol arabil. De asemenea, vor beneficia de subvenții ”producătorul agricol mijlociu”, care deține cu drept de proprietate sau posesie și folosință de la 10 pînă la 75 de hectare de teren agricol arabil; ”producător agricol mare”, care deține mai mult de 75 de hectare de teren agricol arabil.

PROIECTUL a fost elaborat pentru a facilita accesul producătorilor agricoli la sursele Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR), precum și pentru a îmbunătăți politicile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural prin ajustare la necesitățile economiei naționale.